Direct naar de inhoud

Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

KidsLab – Leer haken met je handen

KidsLab – Leer haken met je handen

Doe mee met deze gratis online KidsLab workshop!

Dit is een KidsLab+ workshop
Deze is heel geschikt voor kinderen die wel wat extra uitdaging willen. Je leert een techniek en krijgt daarbij ook wat theorie. Deze workshop wordt onder andere gegeven met samenwerkingspartners en hebben altijd een specifiek thema. Je gaat dus niet alleen met de handen aan de slag, maar je denkt ook na over het thema.

Leer haken met je handen - 26 februari van 13:30 -14:30 uur
Dat jouw handen handig zijn wisten we al. Maar wist je dat je zelfs kunt haken en breien met je handen? Zonder machine, of naalden dus. Vandaag maken we een begin van een vingerhaakproject. Hiermee kun jij verder en iets veel groters maken. Een armbandje, een sjaal of misschien zelfs een deken! Ook gaan we het hebben over hoe fijn en belangrijk het is om een lekkere warme trui te hebben. En hoe komt het nou dat de ene trui warmer is dan de andere? Je leert jouw kleding kennen en we eindigen met een online modeshow.

De inspiratie voor deze oefening is Warmetruiendag. Warmetruiendag is op 5 februari.  Op Warmetruiendag doe je een extra trui aan, zodat je de verwarming een beetje lager kunt doen. Dat is goed voor het milieu. Doe jij ook mee? https://www.warmetruiendag.nl/

Deelname workshop
Klik op deze gratis zoomlink (zoomsessie 26 februari) voor deelname aan de online KidsLab workshop op 26 februari van 13:30 - 14:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Eindresultaat delen? Gebruik de hashtag #tetemkidslab op Instagram en wij delen je eindresultaat op onze Instagram pagina!

 

Benodigdheden
Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende huis-, tuin- en keukenspullen nodig:

  • Een lange draad. Bijvoorbeeld van een bolletje wol. De draad mag lekker dik zijn maar zorg dat deze niet te dik is om mee te vingerhaken. Heb je geen draad in huis? Je kunt een oud T-shirt in reepjes knippen en dit gebruiken als draad. Zorg dat je dit vóor de workshop al gedaan hebt!
  • Toegang tot een kledingkast (je eigen kledingkast is ook goed!)
Datum vrijdag 26 februari 2021
Tijd 13:30 tot 14:30 uur
Waar Online
Voor wie Basisschool kinderen, Jeugd en jongeren, Voor alle leeftijden
Prijs Gratis