Direct naar de inhoud

Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

KidsLab – Embleem ontwerpen in Inkscape (9-12 jaar)

KidsLab – Embleem ontwerpen in Inkscape (9-12 jaar)

Doe mee aan deze gratis online KidsLab workshop!

Dit is een KidsLab ontwerp workshop 
Hiervoor maken we gebruik van gratis software die je op je eigen computer download. Voor deze workshop is het belangrijk dat je een tweede laptop/computer hebt of een tablet. Je kan dan op de eerste computer/tablet de workshop volgen en op de tweede aan de slag met het softwareprogramma. Je leert hoe het softwareprogramma werkt en hoe je iets ontwerpt. Na afloop heb je nog niet gelijk je eindresultaat. Als je dit door ons wilt laten maken in ons MaakMeeLab dan vragen we daar een kleine vergoeding voor (materiaal- en verzendkosten).

Embleem ontwerpen in Inkscape - 23 februari van 13:30 -14:30 uur
Wellicht weet je niet wat een embleem is, maar je hebt het al vast eens gezien. Emblemen zijn geborduurde afbeeldingen die je op een stuk stof naait. Denk daarbij aan een logo van een voetbalteam, een insigne bij de scouting of een smiley. Vandaag ga je zelf een embleem ontwerpen voor bijvoorbeeld op je T-shirt of tas. Bedenk eerst een ontwerp en ga dan aan de slag met het gratis programma Inkscape.

Heb je je ontwerp af en wil je graag het embleem thuis ontvangen? Dan kan je deze bestellen voor € 1,50 incl. verzending per embleem. Via het bijgevoegde stappenplan en bestelformulier kan je lezen hoe je het embleem kan bestellen. Je stuurt je ontwerp samen met het bestelformulier op naar . Wij gaan het embleem voor je maken in ons MaakMeeLab met behulp van een borduurmachine. Zodra deze klaar is, sturen wij je embleem per post naar je toe.

Deelname workshop
Klik op deze gratis zoomlink (zoomsessie 23 februari) voor deelname aan de online KidsLab workshop op 23 februari van 13:30 - 14:30 uur en zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. Je mag natuurlijk je beeld en geluid uitzetten als je dat prettiger vindt. We gaan er samen met de kinderen een gezellige en leerzame online KidsLab middag van maken!

Eindresultaat delen? Gebruik de hashtag #tetemkidslab op Instagram en wij delen je eindresultaat op onze Instagram pagina!

 

Benodigdheden
Naast een computer om de online Zoomsessie te volgen heb je voor deze workshop de volgende huis-, tuin- en keukenspullen nodig:

  • Een extra laptop/computer om op te werken (of je start de Zoom meeting op een tablet)
  • Het programma Inkscape op de extra laptop (gratis te downloaden via: https://inkscape.org/ (let op: dit werkt alleen op een computer of laptop)
  • Het stappenplan uitgeprint (dit is niet perse nodig, maar wel handig om alle stappen te volgen)
  • Het bestelformulier om je textielsticker te bestellen (optioneel)
Datum dinsdag 23 februari 2021
Tijd 13:30 tot 14:35 uur
Waar Online
Voor wie Basisschool kinderen, Jeugd en jongeren, Voor alle leeftijden
Prijs Gratis