Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

‘Mijnheer, dat weiger ik.’ Pieter Kapenga, politieman in verzet

De lezing wordt online gestreamd. Meer info + de link:

Boekpresentatie + lezing van Peter Sierksma, met muzikale omlijsting.

Pieter Kapenga (1898-1982) ging de geschiedenis in als enige politieman in Kampen die weigerde in de oorlog de Joden van huis op te halen. Hij moest het bekopen met zijn eigen deportatie naar concentratiekamp Dachau. Hij overleefde het kamp en keerde terug.

Voormalig Trouw-journalist en historicus Peter Sierksma, kleinzoon van Kapenga, schreef het boek Mijnheer, dat weiger ik. Een politieman in verzet (Walburg Pers), waarin hij handelen en denken van zijn grootvader reconstrueert en analyseert.

Op 16 november is daarvan de landelijke presentatie, met lezing van de auteur, in de Stadskazerne.

• Toegang is gratis.
• Aanmelden door een gratis ticket te bestellen.

Organisatie: De Stadskazerne (Historische Vereniging Jan van Arkel, Stadsarchief Kampen en Bibliotheek Kampen) en uitgeverij Walburg Pers.

Foto: Roelant Meijer

Sorry, het evenement is volgeboekt waardoor registratie niet meer mogelijk is

Datum dinsdag 16 november 2021
Tijd 20:00 tot 22:00 uur