Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

The Human Library

Tijdens het Ontmoetingsfestival Kampen vindt een tweedaagse editie van Human Library Kampen plaats. Op zaterdag 9 oktober en zondag 10 oktober leent Bibliotheek Kampen geen gewone boeken uit, maar mensen met een verhaal. Iedereen kan deze twee dagen een van de circa twintig 'boeken' lenen voor een kort gesprek.

Human Library is een internationaal en beproefd concept dat zijn oorsprong in Denemarken heeft. Klopt wat we over mensen denken op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? De Human Library durft dat te betwisten en brengt daarom mensen in contact die elkaar in het dagelijks leven niet zo snel tegenkomen en/of spreken. Door op deze manier in gesprek te gaan, worden niet alleen bepaalde vooroordelen onderzocht, maar ook tegengegaan.

In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Een vluchteling, een laaggeletterde, een ex-crimineel, een transgender, een dakloze of een tienermoeder zijn voorbeelden van boeken die hun levensverhaal vertellen in een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden.

Wil jij een boek 'lenen', bezoek de Human Library dan tijdens een van de genoemde dagen! Je vindt de Human Library op:

Zaterdag 9 oktober 2021 van 13:00 - 17:00 in Café Paatje, 1e etage, in de Stadskazerne

Zondag 10 oktober 2021 van 13.00 - 17.00 in de centrale hal, begane grond, in de Stadskazerne

Geen aanmeldings- of CTB-plicht. Vrij toegankelijk voor iedereen.

Ontmoetingsfestival Kampen

Datum zondag 10 oktober 2021
Tijd 13:00 tot 17:00 uur
Waar De Stadskazerne (Bibliotheek)