Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Café de Gelijkheid - Gesprekspartner aanwezig

Café de Gelijkheid - Gesprekspartner aanwezig

Hebben alle mensen in Kampen dezelfde kansen? In wat voor een gemeente willen we leven? Welke oplossingen kunnen we met elkaar bedenken tegen ongelijkheid? Hoeveel ongelijkheid mag er bestaan? Wat gebeurt er als ongelijkheid toeneemt? 
Praat, denk en doe mee!

Woensdag 15 september opent ‘Café de Gelijkheid’ haar deuren. Een tijdelijk café in een glazen huis op het plein voor de Bibliotheek. In dit café gaan we drie maanden lang met wie maar mee wil doen in gesprek over ongelijkheid in Kampen. Ongelijkheid in bijvoorbeeld onderwijs, op de woningmarkt, in het werk. Hebben alle mensen in Kampen dezelfde kansen? In wat voor een gemeente willen we leven? Welke oplossingen kunnen we met elkaar bedenken tegen ongelijkheid? Hoeveel ongelijkheid mag er bestaan? Wat gebeurt er als ongelijkheid toeneemt? 

 

kas

 

Stap gerust naar binnen


Het café is geopend tijdens de openingstijden van de Bibliotheek. Je kunt zelf naar binnen stappen en in het café achterlaten over welke vorm van ongelijkheid jij je zorgen maakt en waar je wel iets aan zou willen doen. In het café liggen materialen waar jij mee aan de slag kunt. Maar je mag je ook zelf creatief uitleven door zelf een protestbord, poster, filmpje, verhaal, gedicht, te maken en dit achter te laten in het café.
Wil je graag verder betrokken blijven bij het project? Laat dan je naam, telefoonnummer en emailadres achter in het gastenboek. Of mail deze aan Anne Marth: .

Kom je liever als je zeker weet dat er iemand is in het café om mee in gesprek te gaan? Op de volgende momenten zijn wij aanwezig: • Woensdag 15 september van 13.00 tot 16.00 uur
 • Woensdag 29 september van 13.00 tot 16.00 uur

 • Woensdag 29 september van 19.00 tot 22.00 uur voor en na de boekpresentatie ‘Samen Rijk’ van Koen Bruning.
 • Woensdag 6 oktober van 13.00 tot 17.00 uur tijdens het Kinderboekenweekfeest

 • Zondag 10 oktober van 13.00 tot 17.00 uur tijdens het Ontmoetingsfestival. Tip: Die middag is er in de Bibliotheek ook de Human Library
 • Donderdag 14 oktober 13.00 tot 16.00 uur

 • Donderdag 21 oktober 13.00 tot 16.00 uur

 • Woensdag 27 oktober 13.00 tot 16.00 uur

De data voor november laten we nog weten.

 

Actie-avonden


Maandagavond 25 oktober gaan we kiezen aan welke vorm(en) van ongelijkheid in Kampen wij met elkaar iets willen doen. Samen gaan we mogelijke oplossingen bedenken. Het wordt een avond vol inspirerende voorbeelden en grote ideeën. Als we een miljoen euro zouden hebben, wat zouden we dan aan ongelijkheid in Kampen kunnen doen? En hoe kunnen we klein en creatief met weinig geld aan een oplossing werken?

Eén week later, maandagavond 1 november werken we de concrete actie verder uit. Zodat we in november samen aan de slag kunnen om een vorm van ongelijkheid in Kampen tegen te gaan.
Alle opbrengsten van het ‘actieonderzoek’ van Café de Gelijkheid schrijven we op en geven we aan de politieke partijen van Kampen. Dat doen we op een feestelijke slotavond, woensdag 24 november. Uiteraard met een lekker hapje en drankje.

 • Maandagavond 25 oktober 19.30 tot 21.30 uur: Inspiratie en kiezen

 • Maandagavond 1 november 19.30 tot 21.30 uur: Actie voor Kampen uitwerken
 • 
Woensdagavond 24 november 19.30 tot 21.30 uur: Feestelijke slotavond

 

LogoCafeDeGelijkheid100

 

Sustainable Development Goals

Alle landen in de wereld hebben hun handtekening gezet: in 2030 willen we de 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) wereldwijd gerealiseerd hebben. Dit zijn de 17 grote vragen die we willen oplossen om toe te werken naar een leefbare 22e eeuw. Die doelen zijn veel te belangrijk om alleen aan de politiek en beleidsmakers over te laten, daarom wil bibliotheek Kampen aan de slag gaan met SDG 10: ongelijkheid verminderen. Wil je meer weten over de SDG’s? Kijk op de website van SDG Nederland: https://www.sdgnederland.nl/. 
Gooitske en Anne Marth (projectleiders van Café de Gelijkheid) spraken samen met medewerkers van andere bibliotheken over de SDG’s en de programmering van Bibliotheken. Luister hier naar de podcast: https://www.sdg-bibliotheek.nl/mixtape/kant-a. 
 
Café de Gelijkheid wordt mogelijk gemaakt door Stichting PICA (Surf)

 

Datum donderdag 14 oktober 2021
Tijd 13:00 tot 16:00 uur
Waar Bibliotheek Kampen
Voor wie Voor alle leeftijden
Prijs Gratis