Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Expositie: ‘De vrienden van Quentin Blake: Matilda, Mr Stink en de Minpins’

Matilda op stapel boeken

Van 5 t/m 29 juni is de tentoonstelling De vrienden van Quentin Blake: Matilda, Mr Stink en de Minpins te zien in de Stadskazerne / Bibliotheek. Als je ooit een boek van Roald Dahl hebt gelezen, dan ken je Quentin Blake zeker! Quentin maakte namelijk de tekeningen in Roalds boeken. Zijn geweldige, herkenbare tekeningen zijn populair bij jong en oud!

Kom kijken, leren en doen! Er zijn leuke werkboekjes voor de jeugd(igen) :-) (Zolang de voorraad strekt)

De tentoonstelling is gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van de Bibliotheek.

Hoe teken je Willy Wonka?

De tekeningen van Quentin Blake zijn heel herkenbaar. Je kunt aan zijn tekeningen goed zien dat Quentin ze heeft gemaakt. Ben jij benieuwd of je ook kunt tekenen zoals Quentin? Bekijk het filmpje waarin hij laat zien hoe hij één van Roald Dahls bekendste figuren tekent: Willy Wonka uit het boek Sjakie en de chocoladefabriek. Dus pak snel pen en papier en teken gezellig met Quentin mee!

Je vindt op www.jeugdbibliotheek.nl nog veel meer leuk tips en weetjes over Quentin Blake.

1905 HuisVanHetBoek

Museum Meermanno in Den Haag is het oudste boekenmuseum ter wereld. Het museum richt zich op het geschreven en gedrukte boek in het heden en verleden. De uiterlijke vorm en de ontwikkeling van de vormgeving van boeken staan centraal. Het museum beheert een uitgelezen verzameling boeken uit alle perioden van de westerse boekgeschiedenis.