Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Boekpresentatie Koen Bruning 'Samen Rijk'

Koen (21) wil alle Nederlanders maandelijks 1.000 euro geven

Boek Samen Rijk

Profvoetballer worden, dat is de droom van Koen Bruning (2000). Maar als die door een blessure uiteenspat, gooit de Kampenaar het over een totaal andere boeg. Eind maart verscheen bij uitgeverij Prometheus het boek Samen Rijk, zijn oplossing voor problemen in veranderend Nederland. Woensdagavond 29 september komt Koen in Bibliotheek Kampen vertellen over zijn boek.

“Tweederde van het totale vermogen in Nederland is in handen van 10 procent van de Nederlanders. Steeds meer mensen moeten harder werken dan ooit, maar hebben geen vast contract, kunnen een hypotheek wel vergeten en durven over een pensioen niet eens na te denken. Is het dan raar dat de middenklasse slinkt, dat er steeds meer onderling wantrouwen is en dat mensen populistisch gaan stemmen?

Koen Bruning heeft dé oplossing voor deze problemen: het basisinkomen. Geef iedere Nederlander 1000 euro per maand. Het is bovendien een typisch Nederlandse oplossing, die terug te vinden is in de wortels van onze geschiedenis: van Thorbecke en ons poldermodel tot de opbouw van onze ondernemende burgersamenleving.

Bruning laat in Samen rijk enthousiast en onderbouwend zien hoe het basisinkomen de democratie versterkt, polarisatie tegengaat en burgers van links tot rechts onder een universeel idee verenigt.” (Samenvatting van ‘Samen Rijk’ op bol.com)

Kom luisteren naar Koen zijn plannen en ga daarna met hem en de andere toehoorders in gesprek. Raadsleden van gemeente Kampen zullen meedoen aan deze uitwisseling.

De activiteit is gratis, maar een vrijwillige gift voor de drankjes en meer van dit soort activiteiten in de toekomst wordt erg op prijs gesteld!

• Woensdag 29 september 19.30 tot 21.00 uur
  • Bibliotheek Kampen
  • Deelname gratis, een gift wordt erg op prijs gesteld!
  • Koen zal deze avond zijn boeken ook verkopen en signeren.

Aanmelding is nodig. Bestel een gratis ticket.

Vanwege de nieuwe regelgeving is een coronatoegangsbewijs (CTB) verplicht.

Graag tot dan!

Inschrijven is niet (meer) mogelijk

Datum woensdag 29 september 2021
Tijd 19:30 tot 21:00 uur