Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Night at the Library

Night at the Library

Bibliotheek Kampen bestaat 100 jaar en dat vieren we graag met jou. Dus kom logeren tussen de boeken!

Bibliotheek Kampen bestaat 100 jaar en dat vieren we graag met jou. Dus kom logeren tussen de boeken! Voordat je in je tentje kruipt is er van alles te doen en te beleven in de bibliotheek. Schilderen, dans, poëzie, in gesprek in ‘café de gelijkheid’, een creatief ontbijt en andere verrassingen. Meedoen is meemaken, samen geven we een onvergetelijke nacht vorm. Je kiest zelf waar je aan deel wilt nemen. Uiteraard is er ook genoeg ruimte om te hangen en andere deelnemers te ontmoeten. 

Blijf slapen

Deze nacht is voor mensen in de leeftijd van 15 tot 30 jaar. We hebben pop-up tenten waar je met twee personen in kunt slapen, maar als je liever een tent voor jezelf hebt is dat ook prima. Laat ons bij je inschrijving weten of en met wie jij je tentje wilt delen, dan weten wij hoeveel tenten we nodig hebben. 

 

Programma

Tijdens Night at the Library hebben we een aantal rondes waarin je zelf kan kiezen aan welke activiteit je mee wilt doen: 

 • Dansers van Vuur en Vlam dansen de voorstelling  On > line< off en gaan daarna in gesprek over de vraag hoe lang we offline durven te zijn. Aan de hand van het gesprek kan weer dans ontstaan. Misschien wil je wel mee bewegen?  
 • Theatermaker Chris de Vries gaat met deelnemers grasduinen in de afdeling poëzie van de bibliotheek. Bestaande zinnen worden een nieuw gedicht. Dat nieuwe gedicht mag je schreeuwen door de trappengangen of fluisteren in een verborgen hoekje van de bieb. Samen met Chris ga je op zoek naar de goede setting voor jouw gedicht. 
 • Eind oktober is het Nacht van de Nacht en gaat bij ’t Ukien het licht uit. In voorbereiding van deze nacht gaat de organisatie aan de slag met het thema duurzaamheid. 
 • In de Bouwplaats vind je straks een grote hoeveelheid bouwmaterialen. Hier kan iedereen die dat wil mee aan de slag, als je wilt de hele nacht door. Er zijn maar twee regels: in deze ruimte mag niet gesproken worden én je mag alleen toevoegen en niet afbreken. Wat gaat dit worden? 
 • Café de Gelijkheid opent ook haar deuren tijdens Night at the Library. In een glazen kas op het plein van de Bibliotheek gaan we met elkaar in gesprek over ongelijkheid in Kampen. Waar zouden we eens echt wat aan moeten doen? En welke creatieve oplossingen kunnen we daarvoor bedenken? 
 • Geoffrey Haynes gaat tijdens de avond alvast het ontbijt voor de volgende ochtend vormgeven. Wat moet daar gebeuren om de nacht in stijl af te sluiten? Jij kan het mee vorm geven. 
 • Los van de activiteitenrondes:
  In de Bibliotheek staat de tranentent van kunstenaar Bastiaan van den Berg, genaaid van heel veel ouderwetse zakdoeken. Hier kan je stilstaan bij de vreemde tijd die bijna achter ons ligt. We hebben allemaal wel iets of iemand verloren. Van heel groot verlies tot het niet doorgaan van examenfeestjes, in de tranentent krijgt het een plek. 
 • Tot diep in de nacht kun je hangen/chillen/dansen in café Paatje. Iedereen heeft zeggenschap over de Spotify playlist. ’s Ochtends is het met yoga lekker wakker worden.

 

Vergeet je tandenborstel niet

Deelname aan de Night at the Library kost 25 euro. Wij zorgen voor een eenvoudig diner, ontbijt, snacks, koffie/thee en drankjes (non-alcoholisch voor minderjarigen, beperkt alcoholisch voor meerderjarigen). Jij zorgt voor je eigen slaapspullen (slaapzak, matje/luchtbed etc.). We beginnen vrijdag 17 september om 16.00 uur en om 10.00 uur de volgende zaterdag is een bijzonder artistiek nachtje in de Stadskazerne afgelopen. 

 

Cultuurmakers opgelet

Ben je zelf een cultuurmaker en vind je het leuk om deze nacht iets te laten zien aan een klein of iets groter publiek? Neem je gitaar, gedichten, kwasten, stem, goocheldoos, muziek etc., gerust mee. Wil je hierover graag eerst met ons afstemmen? Laat het weten!

 

In het kort

 • Night at the Library
 • Vrijdag 17 op zaterdag 18 september
 • Voor deelnemers van 15 tot 30 jaar
 • Kosten: 25 euro per deelnemer*

* Mochten de kosten jouw deelname in de weg staan, neem contact met ons op, dan verzinnen we er iets op!

Inschrijven is niet (meer) mogelijk

Datum vrijdag 17 september 2021
Einddatum zaterdag 18 september 2021
Tijd 15:30 tot 11:00 uur
Capaciteit 30
Beschikbaar 6
Waar Bibliotheek Kampen
Voor wie Jeugd en jongeren
Prijs
€ 25,00