Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Veilig fietsen naar de Bieb: Doe mee aan de Proeftuin Verkeer!

-Vanwege de corona-maatregelen stellen we de Proeftuin Verkeer uit. Zodra de nieuwe datum bekend is horen jullie het gelijk.-

Wij zijn op zoek naar kinderen van 9 t/m 12 jaar met goede ideeën én die willen leren hoe je goede foto’s maakt. De bieb in De Stadskazerne ligt aan een weg waar veel verkeer langskomt, aan de rand van het centrum bij de IJssel. Tijdens de Proeftuin Verkeer ga jij samen met andere kinderen de verkeerssituatie onderzoeken en oplossingen bedenken.

Kick-off

In zeven middagen onderzoeken jullie de verkeerssituatie tussen huis of school en de Bibliotheek en bedenken jullie samen de beste oplossingen. De eerste middag is de kick-off van de Proeftuin Verkeer, op zaterdag 10 april om 14.00 uur met niemand minder dan oud Nederlands BMX kampioen Jelle van Gorkom, die alles van veilig fietsen weet.

Workshop fotografie

De tweede middag krijg je een workshop ‘Fotografie met je telefoon’ van Richard Tennekes, misschien wel de bekendste fotograaf van Kampen en IJsselmuiden. Daarna ga je in vier middagen de verkeerssituaties tussen huis/school naar Bibliotheek Kampen in beeld brengen met foto’s.

Proeftuin-lab

Jullie foto’s van de verkeerssituaties gebruiken we als praatplaten in een heus ‘Proeftuin-lab’ in de Bibliotheek waar we samen op zoek gaan naar oplossingen voor situaties die beter, leuker en volgens jullie veiliger kunnen, en hoe de beste oplossingen uitgevoerd kunnen gaan worden.

Expositie

In het ‘Proeftuin-lab’ groeit tijdens deze middagen een echte expositie in de Bibliotheek over verkeersveiligheid. Op 29 mei is de laatste middag en presenteren we de uitkomsten met een feestje.
De Proeftuin is een project om te onderzoeken op welke manier jij je verantwoordelijk voelt voor jouw verkeersveiligheid. Jij kunt laten zien hoe je de stad veiliger kunt maken.

Meedoen & meer info

Er is plek voor maximaal 15 kinderen, dus meld je snel aan door een mail te sturen naar:

Vertel hierin je naam, leeftijd, school en groep. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

De datums even op een rij

Kick off: zaterdagmiddag 10 april, 14.00-15.30 uur

Bijeenkomsten op de woensdagmiddagen: 14, 21, en 28 april, 12 en 19 mei, 15.00-16.30 uur.

Afsluiting: zaterdagmiddag 29 mei, 14.00-15.30 uur

Bij verandering van de coronamaatregelen met invloed op de data en uitvoering van de Proeftuin laten we je het natuurlijk direct weten.

Doe je mee? We hebben er zin in!

De Proeftuin Verkeersveiligheid is een initiatief van de Provincie Overijssel, de Edwin van der Sar Foundation, ANWB en Gooitz, in samenwerking met Bibliotheek Kampen.

Datum zaterdag 10 april 2021
Tijd 14:00 tot 15:30 uur