Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Human Library Kampen

Lees levende boeken!
Human Library Kampen

Ga in gesprek met je vooroordelen. Durf jij het aan?

Na het succes van vorig jaar komt de Human Library terug naar Kampen!

180423 Human Library

Op zaterdag 23 maart verwelkomen we weer levende boeken in onze bibliotheek.

In de Human Library lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt.

Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid?

Er zitten gasten klaar om jou hun levensverhaal te vertellen. In een open gesprek waarin alles gevraagd en besproken kan worden.

1804 HL logo black letters

Durf jij het aan om je 'vooroordeel' te ontmoeten? De Human Library is een beproefd concept van Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan.

Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen.

Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.

De gesprekken vinden 1-op-1 plaats en duren 20 tot 30 minuten. Jij mag alles vragen, als het maar respectvol gebeurt.
Je hoeft je niet vooraf aan te melden. Ter plekke kies je jouw ´levende boek´.

• Lees ook verder op de website van Human Library, deze staat boordevol informatie. Klik hier.

• Vink op Facebook aan of je geïnteresseerd bent of gaat, dan verschijnt nieuws vanzelf in je tijdlijn. Klik hier.