Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

BoekStart Ochtend

Kom spelen, lezen, kletsen!
BoekStart Ochtend

(Voor)lezen is leuk!

Iedere week

Iedere woensdagochtend mogen kindjes van 0-4 jaar samen met hun (groot)ouders/begeleiders komen spelen, (voor)lezen en kletsen.

Er wordt voorgelezen, je kunt ervaringen uitwisselen, advies vragen aan professionals en andere ouders, en natuurlijk gewoon gezellig er even tussenuit met je (klein)kindje(s)!

Je hoeft geen lid te zijn van de bieb: De toegang is gratis, voor iedereen.

Voorlezen

• is een warm moment samen

• geeft baby’s informatie over de wereld om hen heen

• oefent de luistervaardigheid en het concentratievermogen

• prikkelt de fantasie en sociaal-emotionele vaardigheden

• stimuleert de taal- en spraakontwikkeling

1901 BoekStart foto 020

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

Met je baby op schoot een boekje ontdekken is leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van je kind, zo blijkt uit onderzoek. En het verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je baby een leven lang plezier van heeft.

Baby’s kunnen meer dan je denkt. Al vanaf de eerste dag luistert je baby naar je stem. In het eerste jaar ontwikkelt een kind zich snel en leert het veel nieuwe dingen.

1901 BoekStart FBgroepOMSLAG

BoekStart op Facebook

Klets je ook mee in de Facebook-groep BoekStart Kampen?

In deze groep vind je (voor)leestips, spelletjes, vragen, antwoorden, weetjes, nieuwtjes van ons, maar we lezen ze ook graag van jullie!

Geen bieb-lid? Geen probleem.
Iedereen is van harte welkom:
- in deze groep,
- maar ook op de BoekStart Ochtenden in Bibliotheek Kampen.
Deze zijn iedere woensdag, gratis toegankelijk, en vooral erg gezellig!
- En natuurlijk ben je alle dagen van harte welkom om te komen spelen en (voor)lezen in de Bieb. De bieb is er voor iedereen!

BoekStart Kampen

Lid worden
Leuk dat je de groep BoekStart Kampen bezoekt! Of je nu werkt met kinderen van 0-4 jaar of zelf kinderen hebt van deze leeftijd: In deze groep vind je...

BoekStart Coach Irma Hollander geeft je tips!

Wil je eens kletsen met Irma? Maak een afspraak met haar, in de bieb of bij jullie thuis, of kom eens naar haar spreekuren:

• Kampen (Stadskazerne, 2de etage), iedere woensdag 11:00 - 12:00 uur

• IJsselmuiden (Kulturhus), iedere 4e donderdag 9:30 - 10:30 uur