Direct naar de inhoud

Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Matthijs van Boxsel: Topografie van de domheid

Matthijs van Boxsel: Topografie van de domheid

Matthijs van Boxsel komt ons woensdagavond 21 april alles over zijn nieuwe boek vertellen. Waarom is uitgerekend onze stad Kampen het doelwit van spot? En welke andere steden, provincies en landen noemt hij?

Serieus, niet grappig bedoeld, over domheid spreken, schrijven en lezen. Dat doet Matthijs van Boxsel. Hij studeerde (cum laude) af op de domheid aan de Universiteit van Amsterdam. Begin april 2021 verschijnt zijn boek Topografie van de Domheid, waarin Kampen een prominente rol speelt.

Ontdek woensdagavond 21 april de antwoorden op deze vragen aan de hand van ontelbaar aanstekelijke anekdotes, bijzondere illustraties en uiteraard landkaarten van alle domme steden. Het Stadsarchief en Bibliotheek Kampen verzorgen in samenwerking met Kampen Online een livestream vanuit de Stadskazerne.

 de topografie van de domheid

Meer over het werk van Matthijs van Boxsel

In de jaren tachtig verschenen drie delen van De Encyclopedie van de Domheid, die stormachtig werden onthaald door de pers. De boekjes waren al snel uitverkocht. Daarna was het lange tijd stil. Van Boxsel werkte in die periode aan een definitieve theorie van de domheid. Om de ideeën voor zijn nieuwe boek uit te proberen, gaf hij meer dan honderd lezingen in het hele land voor literaire verenigingen, managers, scholieren, huisartsen enzovoort. Ook verzorgde hij een Cursus Domheid aan de Rietveld Academie in Amsterdam, aan de Rijksuniversiteit Groningen en aan de ENSA in Bourges. De resultaten zijn overal merkbaar.

In zijn stoomcursussen toont Matthijs van Boxsel op feestelijke wijze dat domheid de motor vormt van onze beschaving. Geen mens is intelligent genoeg om zijn eigen domheid te begrijpen. En als u dan toch faalt, faal dan op het hoogst mogelijke niveau. Maak van domheid ook uw sterkste kant!


Aanmelden en waardebepaling achteraf

Meld je aan voor deze avond. Via e-mail ontvang je automatisch de link om deel te nemen. Deze online lezing is op woensdag 21 april van 19.30 tot 21.00 uur.

We doen aan waardebepaling achteraf. Na afloop van de lezing ontvang je een mail met daarin de mogelijkheid om bij te dragen in de kosten van deze activiteit.

Datum woensdag 21 april 2021
Tijd 19:30 tot 00:00 uur
Waar Online
Voor wie Volwassenen (18+)
Prijs Gratis
Inschrijven is niet (meer) mogelijk