Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

10 jaar Drama & Avontuur – Vincent Corjanus

10 jaar Drama & Avontuur – Vincent Corjanus

 Met een voorprogramma van de jonge Kamper dichters Beau Voerman, Maureen Lenters en Arjen Bloem

Vrijdagavond 18 maart is zelfbenoemd ‘poëziepopper’ Vincent Corjanus te gast in Bibliotheek Kampen om zijn nieuwe album Drama & Avontuur te presenteren. Dat hadden we natuurlijk gepland in de nationale poëzieweek eind januari, maar Corona leidde tot uitstel… Maar gelukkig ook tot hele mooie liedjes want Vincent zijn nieuwe plaat is gemaakt tijdens de corona-pandemie. Hoewel sommige liedjes al in 2016 zijn geschreven, schuwt Corjanus niet voor de actualiteit. Liedjes als ‘Welkom in Dystopia’ en ‘Rode Cijfers’ maken invoelbaar wat voor een stempel corona drukt op Corjanus en zijn generatiegenoten. 

Heftige nummers als ‘Nog Lang Niet Dood’ en ‘Waar Ik Ook Mag Zijn’ worden afgewisseld met akoestische liedjes als ‘Vaarwel Boze Droom’ en ‘Vandaag’. ‘Drama & Avontuur is het verhaal van 10 jaar Vincent Corjanus op de planken. 10 jaar, rock-‘n-roll, 10 jaar vallen en opstaan én 10 jaar lang het onderspit delven. Nooit concessies doen, een eigen pad volgen en dwars blijven, het zorgt ervoor dat dit een bijzonder eigenzinnig album is geworden. Geïnspireerd door Nits, Bazart, Eefje de Visser, Roger Waters, Morrissey en Spinvis. Poëtisch, rauw en teder. ‘’Ik ben bijzonder blij dat ik eindelijk mijn eerste echte album met jullie kan delen. Het opnemen voelde eigenlijk niet als werken. Het was juist ontzettend leuk en leerzaam om te doen. Experimenten, de liedjes een nieuw thuis geven. Met name het opnemen op Terschelling was een geweldig feestje.’ En nu zijn ook jullie uitgenodigd!'', aldus Vincent.

Het voorprogramma wordt verzorgd door de jonge Kamper dichters Beau Voerman, Maureen Lenters en Arjen Bloem. 

We doen aan waardebepaling achteraf. Na afloop van de avond ontvang je een betaallink om zo bij te dragen in de kosten van deze activiteit. Vergeet niet om een kaartje te reserveren. We kijken uit naar een ontspannen avond poëzie, muziek en drama & avontuur!  

'Ik vertrouw de zon
Al ben ik altijd de nacht

Drama en avontuur
De prijs van liefde zo duur'

Drama & Avontuur (Vincent Corjanus 2021)

Inschrijven is niet (meer) mogelijk

Datum vrijdag 18 maart 2022
Tijd 20:00 tot 21:30 uur
Waar Café Paatje, 1e etage
Voor wie Volwassenen (18+)
Prijs Gratis