Geheugenpunt

Sinds kort hebben we in Bibliotheek Kampen een Geheugenpunt.

Een antieke kast vol informatie en materialen voor én over mensen met dementie. Bezoekers kunnen bij de kast ook informatie vinden van voorzieningen en activiteiten voor mensen met (beginnende) dementie in de gemeente Kampen.  Het Geheugenpunt is er speciaal voor volwassenen met geheugenproblemen, voor mensen met (beginnende) dementie die thuis wonen en voor mensen met dementie die in zorginstellingen wonen.

 

 

Mantelzorg

Daarnaast hebben we informatie voor mantelzorgers.  We hebben ook een aantal materialen die we uitlenen, zoals een herinneringskoffers en spellen voor geheugentraining. Deze spellen kunt u lenen en terugbrengen op donderdagmiddagen tussen 14.00 en 16.00 uur. De rest van de informatie in en bij de kast is altijd te raadplegen tijdens de openingstijden van de Bibliotheek.  


De kast is te vinden op de begane grond naast de groot letterboeken. Er staat een tafel met stoelen vlak bij de kast. Op donderdagmiddag staat er koffie en thee voor u klaar. Iedereen die te maken heeft met dementie, zelf of als naaste, is van harte welkom! Bibliotheek Kampen is dementievriendelijk. Heeft u ideeën over hoe we dat nog beter kunnen zijn? Of zou u over (beginnend) geheugenverlies graag eens iets organiseren bij ons? Neem contact op met Gea Martens: .  

Wanneer:

Bibliotheek Kampen, Begane grond 
Donderdagmiddag tussen 14.00 en 16.00