Junior Dictee Kampen 2018

Wie wint dit jaar?
woensdag 21 februari (14.00 tot 16.00)
Junior Dictee Kampen 2018

Wie wordt kampioen dicteeschrijven 2018?
De Bibliotheek Kampen daagt leerlingen uit groep 7 en 8 uit zich aan te melden voor het Kamper Junior Dictee 2018. Doe je mee?

Wat is een Junior Dictee?
Sinds 2011 wordt in verschillende steden en dorpen in Overijssel het Junior Dictee gehouden, speciaal voor leerlingen die in groep 7 of 8 van de basisschool zitten. Elke Bibliotheek stuurt de twee beste spellers, via de plaatselijke spellingsronde, naar de provinciale finale die medio april 2018 in het  theater van Vrijetijdspark  “De Beerze Bulten” in Ommen wordt gehouden.

Het Junior Dictee Overijssel is een initiatief van een groot aantal Overijsselse bibliotheken. Deelnemers aan het dictee zijn spellingkampioenen uit de groepen zeven en acht van het basisonderwijs, die eerder als besten uit de bus kwamen bij de voorronde in hun plaatselijke bibliotheek. In de finale nemen ze het tegen elkaar op en degene met de minste fouten mag zich een jaar lang Spellingkampioen van Overijssel noemen.

Het Kamper Junior Dictee
Op woensdagmiddag 21 februari van 14.00 tot 16.00 uur wordt in de Stadskazerne (Dirk van Sliedregtzaal) een spannende spellingwedstrijd georganiseerd, waarbij aan het einde bekend is wie de twee beste jeugdige spellers van Kampen zijn.
Het Kamper Junior Dictee 2018 wordt geschreven en voorgelezen door de in Kampen woonachtige kinderboekenschrijfster Iris Boter.

Deelnemers
Elke school mag twee leerling(en) afvaardigen voor de lokale ronde. Hiervoor kan de school een schoolronde houden door in de groepen 7 en 8 een oefendictee af te nemen. Een voorbeeld is te vinden op http://www.juniordictee.nl De deelnemers mogen ook op andere wijze geselecteerd worden. Doet jouw school niet mee? Dan mag je je ook individueel aanmelden.

Meedoen?
Opgeven is gratis en kan tot 14 februari 2018 via .
Het maximum aantal deelnemers is 40. Meld je dus snel aan!

Vragen?
Meer weten over het Kamper Junior Dictee? Neem dan contact op met Ellen Buitenhuis via